HAPPY NEW YEAR!!!!ÅRSRESUMÉ AV 2008

Året började ganska lugnt efter att vi vart i Thailand i december, firat jul hemma hos mormor med kusinerna från Skåne och firat nyår i vår -då- nya lägenhet.


Thailand december 2007


Nyår hemma hos oss 2008Emelie, Patric, Chrille & Jag började dansa Rock´n roll, en kurs på några gånger, och det var en upplevelse i sig!!


Redan nu är vi i slutet av februari, då jag börjar min APU i en klass 3: a. APU: n pågick i 5 veckor, och jag trivdes jättebra. Men någonting sa mig att det ändå inte var "rätt" att bli lärare.


Mars var en stor månad för er, och mig! Jag började ju blogga! Från och med mars har ni kunnat följa med mig i mitt liv varje dag. Som mest har jag haft 74 unika besökare på en dag, vad jag gjorde för speciellt den dagen minns jag inte.


I början av april var jag i underbara Stockholm tillsammans med Chrille, hans syster Matilda och deras pappa.


Chrille & Jag i Gamla stan
 

Jag på hotellrummet


I mitten av april åkte vi till Ljungnäs med vår kära klass. Som en ”avslutningsgrej”, inför studenten.

Vår klass hyrde ett stort hus, där sov vi en natt, detta var enlig mig det roligaste vi har gjort med våran klass på alla tre år! På natten hade vår lärare ordnat en spökrunda. Buuuhhuuu, man skulle leta efter människor i skogen och vid havet, varje person man hittade gav oss ett uppdrag som vi skulle lösa (en gåta eller något vi skulle göra), när vi löste varje sak så fick vi en ledtråd, alla ledtrådar ledde till vart skatten fanns som vi skulle hitta. Men det var inte helt lätt att hitta dessa personer som man skulle hitta i skogen, eftersom man kunde bli tagen av vampyrer. Och när man blev det så skulle man gå till häxan, sedan fick man fortsätta leta efter människor. Haha, det var läskigt med roligt!!


Jag har nära hundra bilder från denna vistelse... Bland annat från charaderna som Jag, Sara, Malin och Jessica hade ordnat..HAHA! Men jag vet inte om jag får lägga ut dessa bilder på Internet. Så jag skiter i det.

Det är alltid jag som fotar alla bilderna så jag är aldrig med på några bilder själv, knappt (Bara denna här uppe).

Jessica, Jag & Malin i Ljungnäs

I slutet av april var det crousing här i sta´n..Och fest...Helgen efter Crousingen, var det valborg. Chrille och jag åkte inlines till stan, till Malin och dom och sen åkte vi och kollade på fyrverkerierna och köpte sockervadd, sedan avslutades kvällen hemma hos Emelie med singstar.


 

I mitten av Maj åkte Jag och Chrille och fiskade strömming tillsammans med Pappa, Maria, Hampus, Emelie & Patric. Jag fick tre stycken på en och samma!!!

Min snygga Lillebror!!


Jag får tre fiskar samtidigt!!!


Veckan efter är det smockfullt i min kalender

Allt och alla arbeten skulle bil klart innan studenten, vi var på Växjö psykhem med klassen och såg hur de psykiskt sjuka behandlades förr.


Veckan efter detta började jag räkna ner PÅ RIKTIGT!!! När det endast var 8 dagar kvar till studenten ordnade vi en tjejmiddag hemma hos Jessica.


Sedan kom den största dagen i mitt liv, den 5 juni 2008: STUDENTEN!! ÅÅåhhh vilken perfekt dag, hela studenten kan ni läsa om här: http://madeleine1989.blogg.se/2008/june/ar-allt-over-nu.html#comment


Här står vi, redo för att springa ner från scenen.

Här åker vi runt på stan

 

Synd att vi inte har något ljudklipp eller video från denna dag,
dessa finns endast i mitt huvud och där kommer dom alltid att förbli :-)


Tre dagar efter studenten var det dags för bal. BAL PÅ SLOTTET.

Balen kan ni läsa om här http://madeleine1989.blogg.se/2008/june/balen-2008.html#comment

Min fina uppsättning


Sara, Tove,Jag & Malin


När vi åt den fina middagen


Vi i fönstret


Jag på dansgolvet
Sen var det dags för Emelie att ta studenten

Några dagar senare var det fotbolls-EM, vi hade fest, kollade på fotboll, spelade kubb och hade kul! Alla var blågula! På bilden satt vi bänkade framför TV:n, åt mat och skrek.


Sedan var det dags för midsommar. Några veckor tidigare (och dagarna innan) så var jag så fruktansvärt förbannad och arg och hade HATAR-känslor (har har fortfarande när jag tänker på det). Om ni undrar varför så kan ni läsa om det här: 
http://madeleine1989.blogg.se/2008/june/utkast-godkvall-kara.html#comment

* http://madeleine1989.blogg.se/2008/june/utkast-idag-har.html#comment  
* http://madeleine1989.blogg.se/2008/june/nu-kanns-det.html#comment 


Men i alla fall. Midsommaren blev bra i alla fall! Vi var på en camping där Pappa har sin husvagn, här är det mer en traditionell midsommar än vad det är i Köpingsvik... till att börja med i alla fall... Framåt småtimmarna kryper folk runt midsommarstången, men de tar vi en annan gång, haha!!


Vi gjorde fina kransar 


En fin bild i solnedgången

Man behöver inte vara i Köpingsvik för att kunna bada på natten ;-)

Dagen efter i alla fall, då åkte vi till Köpingsvik i alla fall! Även att vi inte fick vara där för idiot-campingägarna, vi sov där också, HAHAHA, alltså, vad gör det egentligen om vi är där!? Jag funderar på att skriva ihop en insändare till en tidning och skriva om dom - när midsommar börjar närma sig. Dom gör ju bara bort sig själva när dom säger att Chrille och Patric inte får vara där bara för att dom inte tillhör familjen. Men andra vänner till mamma å dom får tydligen vara där - eller dom har dom inget emot iallafall!!!! Snacka om att hata ungdomar...

Här var stämmningen på topp som vanligt!


Var är boxen? Där är boxen!


Om ni vill läsa vad jag skrev om midsommar när det precis hade varit så kan ni göra det här: http://madeleine1989.blogg.se/2008/june/midsommar-2008.html#comment


Sedan fyllde farmor år och ordnade till med stort kalas!

Sedan var jag och Chrille hundvakter åt Chrilles familjs hundar, eftersom dom var i Frankrike.
Sedan ändrade vi färg på kaklet i köket.

Veckan efter det åkte Jag, Chrille, Emelie, Patric & Jocke till Stockholm. Vi var på allsång på skansen och Grönan. Och stan såklart.


Vann gjorde vi också! Eller rättare sagt Jocke & Patric vann...


Direkt efter åkte vi till Väsktervik. Vi var på Vis-festivalen. Bodde hos en före detta klasskompis till Chrille och Jocke. Har inga bilder därifrån, men det var kul iallafall!! Vi gick inte in på själva området där festivalen var, men det behövdes inte. Utanför var det fullt med diskotek och pubar och det kryllade av folk - summerfeeeeling på hög nivå!


Efter detta fyllde kronprinsessan Viktoria år, då var vi i Borgholm. Några dagar senare åkte vi till Kivik, vi var på Sveriges största marknad!


Den 21 juli började jag jobba. Jag jobbade på Kährs, haha, det var roliga veckor det!! Bytte filter som var fyllda med sågspån på taket.


Sista dagen bjöd vi gubbarna på gubbtårta. 

Sedan köpte vår kära vän Jocke ett stort hus och vi var där på inflyttningsfest i slutet av juli.


Sedan började skolorna och vissa började sina jobb... Men, jag började ingenting. Jag var arbetslös. Usch vad tråkigt när man gick dag ut och dag in och inte gjorde ett skit vissa dagar. Men sen kom jag ju på att jag kunde börja på en Photoshopkurs. Jag gick en gång, och sedan fick jag jobb. På Bauhaus!


Jag textade skyltar tillsammans med 5 andra goa tjejer. Vi skrev för hand, priser på vad saker kostar. Det här jobbat pågick tyvärr bara i en månad, det finns ju inte hur mycket skyltar som helst att skriva... Men jag och en till fick faktiskt förlängning! Vi jobbade på invigningen och med kids club en vecka extra. Och gjorde iordning lite på julmarknaden som Bauhaus har. Så jag jobbade där i 5 veckor.


Jag fyllde 19 å runder tiden jag jobbade här.


Efter detta var det bara att sätta sig och söka igen...

Den 15 Oktober tog jag mitt körkort!!! JAAAAA, Underbart!! Äntligen!!!


Sedan bytte vi ut golvet i vardagsrummet mot skäppsgolv!

Det räckte inte med att göra om golvet, nä för nu gör jag om mig själv också!!!

Sedan var det slutet av oktober, vilket betyder Halloweenfest!! Jag var den svarta änkan.


Sedan vann KALMAR FF SM-GULD! Och vi var där och tog emot dom, GRATTIS Kalmar!


Sedan målade vi om trappan!!


Nån vecka senare blev jag ett Springvick på en förskola här i Nybro, men det behövs inte längre för bara någon dag senare fick jag jobb på tremediaöst, där jobbar jag nu. Jag trivs jättebra med jobbarkompisarna, men systemet funkar inte riktigt som det ska, och jag får otroligt ont i huvudet efter varje dag jag har jobbat. Vi får se vad jag känner efter julledigheten (Börjar jobba om en vecka igen).


Ja. Och sedan blev det jul igen. Detta år firade vi jul hemma hos Pappa, och med vår släkt på Pappas sida!


Och nu är vi här vid Nyår igen. Chrille och Jag ska fira nyår hemma hos Emelie & Patric med ett gäng. OM 12 TIMMAR SMÄLLER DET!!!!!!

Idag för tre år sedan blev Jag & Chrille tillsammans!
Idag för två år sedan förlovade vi oss!


Och med det önskar jag er alla ett


GOTT NYTT ÅR!!!!!!

Obs! Alla bilder är mina bilder. Ingen får ta eller "låna" utan mitt godkännande!!!

Checklista - NYÅR 2009

Köpa kläder - CHECK
Välja nagellacksfärg - CHECK
Måla naglarna - CHECK
Ögonbrynsfärgning - CHECK
Bada -
Scrubba -
Ansiktsmask -
Hårinpackning-

Nu återstår bara själva dagen och massa glitter!!

Ps. Jag har köpt världens snyggaste brillor som jag ska ha imorgon ;-)

Pussel

Nu har vi kommit ganska långt på pusslet. Nu är det bara dom svåra bitarna i mitten kvar.Jag blir galen när man sitter och letar igenom varenda pussel-bit och så tror man att den inte finns!!!
Men Chrille är duktig på att pussla, det är han som har gjort det mesta. Jag har gjort den vänstra sidan och de blå,vita och röda uppe i hörnet.

Men det är kul  när man hittar rätt pusselbit. Haha!

Skrivit i över fyra timmar

Nu har jag skrivit en Års-resumé för år 2008. Denna får ni ta del av på självaste nyårsafton.

Om ni vill veta hur lång tid det tog att göra denna så kan jag meddela om att det har tagit över 4 timmar!!! Och då har jag suttit är i ett-streck! Så det gäller att ni läser och kollar på alla bilderna noga.

Men det kan vara ett problem...Jag testade om det funkade att "kopiera-klistra-in" bilder här där jag skriver, men det funkar inte!!!! Shit härregu, hur gör jag då!?!? Det är hur många bilder som helst!! OjOjOj, men det orkar jag inte tänka på nu. Nu ska vi åka och handla.

Spontan utgång

Igår åkte Jag, Malin & Tove in till Stan, vi kände för en spontan utgång. Det var kul! Men idag har det inte vart riktigt lika kul!

Jag lockade håret med min nya locktång och satte bak det i hårspännen. Tröjan köpte jag till julafton och ska nog ha den på nyår också!!

 

Chrille och Jag hade inget för oss idag, så vi åkte och köpte ett pussel med 500 bitar!! Haha!! Nu har vi att göra.Och nu ska vi snart äta inbakad fläskfilé i smördeg, Mmmmums!!

Innan dess vill jag bara visa er en fin bild som jag fotade för några dagar sedan.FörsäljningsVarianter

Igår var vi på Elgiganten. Jag har aldrig riktigt tyckt om den affären, vet inte varför, men det bara är så...

Vi har varit lite intresserade av att köpa en systemkamera, och nu i mellandagarna så är det ju extra prisvärt. Men vi ville veta lite mer fakta och sånt OM denna kameran som vi kollade på...

Först fick vi "leta" efter någon som kunde hjälpa oss. Alla var så nonchalerande (förrutom dom som redan hjälpte kunder....). Sedan när vi hittade en som kunde hjälpa oss så var han en riktig idiott!!!! Han bara frågade: Vilken är det ni vill ha? Alltså....Det visste vi ju inte för vi vill ju veta varför endel bara kostar några tusen och andra kostar uppåt 10-20 tusen...Vi hade hittat en som kostade 3000! (Nikon D40 Kit), och sen sa han: Ja men om ni ska ha en riktigt lätt så ska ni välja denna (en canon som kostade 7000:-). Jag hade tidigare läst på nätet att Nikon D40 var en bra kamera att börja med; den hade det enklaste funktionerna och det blev riktigt bra bilder. Men han visste ingenting om denna kameran sa han...Den enda han visste något om vad just den canon.

Vi ville ju inte bestämma oss direkt, vi ville ju veta skillnaden och testa den och så...Men han bara sa argt typ: Varför köper ni inte den om ni tror att den är bra då? Ni kan ju köpa den och prova om den är bra!?!?

Han visste inte ett skit om kameran, jag menar...Om man hjälper en kund och inte vet någonting om produkten, ja - då försöker man väl ta reda på det så gott de går!!!

Bara för att han var så otrevlig och ohjälpsam så sa jag att vi kunde gå och prata lite och tänka på den.. Då kläcker han ur sig: Vad är det att tänka på!?!? Slå till nu!!! Vad ska ni tänka på!? Det finns väl inget att tänka på!?!

Då bestämde jag mig att jag VERKLIGEN INTE ville köpa den där kameran...Sen var jag arg hela vägen hem....ÅÅÅÅHHH VILKEN IDOIOOOOT!! Jag undrar verkligen om han säljer något till någon!!??

Tänk istället om en snäll och trevlig expidit skulle kommit fram, frågat om vi ville ha hjälp...Berättat om de olika kamerorna (eller iallafall försökt berätta) och visat hur den fungerar....Och så vidare...Ja då hade jag säkert köpt den!! För jag vill ha en sån och jag vill kunna fota fina bilder och 3 tusen var faktist riktigt billigt för en nikon D40kit!!

Jag betalar mycket hellre en tusing extra till en expedit som berättar och visar och rekomenderar, än till den idioten på elgiganten som bara ville sälja!!!

Men Nääähe!! Nu är jag förbannad och jag ska aldrig mer gå till elgiganten, hoppas som går i konkurs snart!!!

Klappar

Nu har jag inte skrivit här på en hel dag! Så nu får jag passa på att uppdatera er :-)

Min jul har som sagt vart jättebra, och jag har fått många fina julklappar.
Fyra "plankor", dessa ska vi laga många goda plankstekar i ugnen på.
Spel: "Nya Lika par Leka bäst", detta spelade vi igår tillsammans med Emelie & Patric, och det är verkligen att rekomendera, haha, det är jätteroligt (En aning krångligt bara, men det funkar bra om man har reglerna till hands, man lär sig säkert med tiden också)!!
En locktång, armband, mineral-borste. Jag fick också en kudde som när bra för nacken och som formas efter hur man ligger av Chrilles Familj, och en katt-kalender! Sedan fick jag en jättefin skål som är av kristall av pappa, den heter "Änglamark" - efter Evert Taubes låt Änglamark. Av Chrille fick jag ett jättefint halsband som är av silver och en bergssten från finland.

Och så fick jag pengar...För pengarna ska jag köpa:
* ID Veil transparent mineral (= Som en primer, används över allt smink för att få en matt finish som håller hela dagen),
* ID All-over face color, "Warmth" (= Används i T-zonen för en brownsig effekt)
* ID Flawless brush
TACK TACK TACK så JÄTTTTEMYCKET MAMMA OCH PAPPA OCH EMELIE OCH HAMPUS OCH CHRILLE ALLA ANDRA!!!

Det känns lite dumt att lägga upp sina julklappar här i bloggen, men alla kommer ju ändå att fråga...Och jag är mästare på att glömma bort - så här kan ni ju se, så nu slipper ni att fråga.

Egentligen skäms jag lite när vi (dom flesta) i Sverige får så många, fina julklappar. Tänk - när vi springer runt i affärerna som galningar och letar efter alla julklappar som vi ska ge bort för flera tusen kronor, så finns det faktist samtidigt dom som är ensama, föräldralösa, dom som inte har tak på huvudet, dom som inte är älskade, dom som är rädda varje dag, dom som lever i krig....Usch...Det är hemskt att tänka så! Stackarna....Världen är inte rättvis!

Aja, Vi kommer ju aldrig sluta att köpa julklappar för det. Men där fick ni en liten tankeställare!

Idag har Jag, Chrille, Emelie och Patric varit på stan (Mellandagsrean har börjat!!!). Jag hittade lite saker, men jag får se när jag har tid och lust att lägga upp det är.

Nu ska jag krypa upp i soffan och titta på Körslaget tillsammans med Chrille.

Julaftonskväll 2008

Det är kväll, och det är julafton och denna dagen har varit jättejättebra!

Det började med att vi vaknade, tog det lugnt, gick upp gjorde en stor julfrukost, blev chockade över att det snöade, gjorde oss iordning, åkte hem till Pappa, klockan halv ett kom mina kusiner och farmor hit, vi åt julbord, kollade på kalleanka, sedan kom tomtarna (Hampus & Wille = Min lilleboror och min kusin). Och jag hade tydligen vart snäll iår också eftersom jag fick så mycket fina paket!! Jag ska visa er imorgon, om jag hinner då!?

Hur ska jag sammanfatta denna dagen!? Underbar, Julkänslan kom tillslut!!
Just nu sitter jag hemma hos Pappa och känner mig som ett litet barn när jag kollar på mina presenter, haha! Chrille är snart påväg hem från Växjö och han skulle komma hit vid tolv och hämta mig..

KRAM på er i stugorna, vi hörs imorgon!

Snö På Julafton

När allt är klart, paketen inslagna, adresslapparna skrivna, julmusiken är på, julfrukosten är uppäten...Ja då kollar jag ut....Och vad ser jag? Jo, DET SNÖAR!!! Jaaaaa...Det enda som saknades - kom på självaste julafton!! (Även om det bara är några små, små flingor...)

HA EN RIKTIGT GOD JUL ALLIHOPA!!

 

GOD JUL

GOD JUL!!!


Dan före dopparedan

Varför heter det så egentligen? Dopparedan?
ÄÄh!! Skitsamma, det är ju Dagen före Julafton!!
Tänk vad alla små barn är förväntansfulla och tänk vad förväntansfull jag var idag när jag var liten.

Jag hade nog redan gått och lagt mig vid denna tiden. För jag tyckte såhär: Att om man går och lägger sig tidigt så blir det snabbare julafton, eftersom det går fort när man sover. Haha!! Och sen när jag och mina syskon vaknade så trippade vi ner för trappan och där, under julgranen så låg alla vår paket. Vi gick fram till paketen och började kolla på dom "den är till dig, den är till mig...osv". Haha, det var roligt det!

Våra klappar ligger redan under granen.

 

Kan du gissa vilken som är till dig: Mamma, Pappa Emelie, och Hampus!?!? :-D
De får ni reda på imorgon...!

Nu ska vi åka hem till Chrilles familj och där ska vi se på uppersittarkvällen och äta gott.

Ha en bra "Dagen-innan-julaftons-kväll!!"

KRAM PÅ ER & GOD JUL!!

Förra årets glögg

Idag har jag varit med Malin. Vi har slått in alla julklappar, målat naglarna och vatt på ÖB.

Nu ikväll har Chrille och jag suttit och druckit glögg. Faktist förra årets glögg som vi glömde att öppna förra året, haha!!

Hoppas ni har haft en bra Måndag!

Julstämmning?

Det är ingen vanlig Måndag, det är måndag före julafton! Men hallå!?!? Var är julen!? Var är julstämmningen!?! När jag kollar ut känns det som April.

Vi satte upp granen i helgen. Med hopp om att den skulle höja julkänslan, men, näähää!?!
JAG VILL HA SNÖ!!!!!!! Så mycket snö så att det blir svårt att ta sig fram, så att man måste skotta, så att man måste köpa snöstövlar. 
 Har ni någon julkänsla?
Igår, för ett år sedan, så kom vi hem från Thailand. Och då, när vi kom hem, så hade jag faktist lite julkänsla, det fanns lite lite snö och vi åt tomtegröt och julskinka hemma hos mamma. Men iår har den känslan gått och gömt sig!

Fjärde adventHej Söndag! Hej Fjärde advent!
Idag ska vi hem till Farmos syster och äta middag. Chrilles familjs hund är här nu, eftersom Chrille behövde den igårkväll. Så vi ska ut och gå med den snart.


Ps. Nu fungerar mitt namn här under igen ;-)
Ps. Ps. Det är något lustigt när man publicerar inläggen, de som jag publicerade igår syns inte =/ Alltså, det tar låång tid innan dom syns efter det att man har publicerat dom =/. 

Kulor i Granen

Idag har Jag och Emelie varit i Kalmar, vi åkte själv för Patric och Chrille kom fram till att dom inte ville följa med. Så jag och Emelie tog bilen och körde till Kalmar själva ;-)

Vi var där några timmar, tills affärerna stängde, sedan åkte vi hem.

Sedan vi kom hem har Jag och Chrille klätt granen!! Så mysigt, visar en bild imorgon.

Men nyss ringde Pappa och sa att skogen hade fått ett vildsvin mindre, så Chrille är och hämtar hunden som kan söka efter vildsvinet. Och under tiden ska jag vara hos Mamma och Janne. Jag är så sällskapssjuk, jag tycker inte om att vara ensam hemma, det är så tråkigt!!!!

Jag har fortfarande inte köpt alla julklappar, men jag vet vad jag ska köpa - jag ska bara hitta det perfekta!!!

Ni får ha en fortsatt bra Lördagskväll..!!

KRAM /Madeleine!

Vilken kväll tjejer ;-D

GoooodMoooorgon  Lördag!
Guuuu vad roligt det var igår :-D
Synd att jag inte har några bilder att visa er, men det kanske kommer senare för Sara, Jessica och Mirre tog massa bilder. Vi var som sagt på Palace igår och jag brukar inte tycka att det är "så jättekul" på palace, men det var verkligen sjukt roligt igår, haha!! :-D Extra roligt när man faktist mår topp idag!!

Idag ska Jag & Chrille till Kalmar med Emelie & Patric. Men det är något väldigt konstigt med deras mobiler, för dom funkar inte att ringa till =/  Såhär brukar det bli med bådas, samtidigt, och med jämna mellanrum, haha, jag fattar inte varför!?! Emelie....Vill ni inte bli nådda eller!? Men ring mig om du ser det här nu..För klockan är ju redan halv 12...Affärerna stänger ju snart!!

Nu ska jag dra och fixa mig, och sen ska vi äta julgröt och macka med julskinka...Mmmm!!

Kram på er!!

Ledig 3 veckor

Hej Bloggen!
Nu är jag ledig i drygt tre veckor!! Det ska bli skönt. Jul, Nyår och allt :-D
Det känns inte som jul tycker inte jag =/ Jag har knappt fått nån julstämmning än, kanske för att det inte finns nån snö?

Idag har vi varit lite på stan, och lite i kvarteret bilen. Köpte snygga bullformar med hjärtan på. Och så vart vi på Ikea en sväng. Nu har vi precis kommit hem och väntar på att bonde söker fru ska börja.

Vad händer hos er i helgen??

Tyska bussar

Det har hänt nåt med  dom nya bussarna...
Dom är tyskar! Det står inte "Stopp" när man trycker på stopp-knappen, det står "de bus hält" eller nåt sånt, haha.

Idag har varit en ganska bra dag på jobbet, inte försäljningsmässigt kanske men det har varit lagom roligt :-)

Imorgon är sista dagen innan jag får julledigt.

Nu ska jag gå och måla på det sista lagret med mitt nya nagellack, ljusrosa pärlemo-färg - enkelt & snyggt.

Kolla INTE framsidorna av skvallertidningarna den närmaste veckan!!

Finns det nåt mer inrriterande än när man följer ett program och så avslöjas allt när man kollar på en löpsedel eller förstasidan av en tidning!?!?!

Just det hände mig idag!! Bonde söker fru-hanna visades tillsammans med en av killarna (säger inte vem till er) och så stog det nånting om att dom var lyckliga ihop eller nåt sånt och då fattade man ju direkt att det var honom som hon valde. SÅ svinigt av  denna tidningen!!!!

Förövrigt känner jag mig inte riktigt pigg och har ont i huvudet idag. Bara inte det är den där vintersjukan som börjar krypa sig på!?!?! Det är nämligen två på mitt jobb som precis har haft den. KUL VA!?!
 
Och ännu mer förövrigt så har det inte gått alls bra på jobbet idag. Det är något fel på serven eller nåt eftersom alla vi ringer till säger såhär: "Jag hör inte vad du säger, jag hör bara varannat ord och så ekar det när jag pratar". Och ibland hör inte heller jag vad kunden säger till mig. Alltså, man kan ju inte jobba på provition om systemet ska skita sig såhär!!!
Men det är bara att ta nya tag och hoppas på att problemet är löst tills imorgon :-D

En sak är BRA!!
Det är att jag har jobbat halva veckan nu.
Vi får nämligen ledigt redan på torsdag eftersom om vi skulle skicka ut några ordrar på fredag så skulle de inte komma fram förrens efter nyår och det skulle inte vara så bra.

Min kväll består av att lägga mig i soffan, vila det onda huvudet och sedan ska jag se på sos familj.

Hoppas ni mår lite bättre än vad jag gör idag! 
Kram!

PremieRådgivning. En liten lektion! *Viktigt*Viktigt*

Jag tror jag har glömt att skriva en grej här i bloggen...

Det är nämligen så att jag tröttnade på att sälja tandborstar så jag hoppade på grejen där man säljer PremieRådgivning! Och det går jättejättebra, Mycket roligare än att sälja tandborstar!! Haha.

Om någon vill köpa så är det bara att höra av sig till mig :-D

Jag tjänar mycket mer på att sälja detta än gamla sketna tandborstar!!!

Jag förklarar lite snabbt hur det fungerar... Detta bör alla läsa...Annars är ni inte intressrade av era liv!
Alla som jobbar tjänar pengar, alla som tjänar pengar betalar skatt. 2,5% av den skatten du betalar går till ett konto som heter den "7:de ap-fonden". Där samlas alla pengar som man sedan får ta ut när man tar pension. Det senaste året har allas pengarna i den 7:de ap-fonden sjunkit med 40%!! Exempel: Om man har jobbat i 10 år, har en snittlön på 17.000/månad (=200 000/ år) Då hade man ca. 50 000 i sin 7:de ap-fond. Men nu, bara för att det har gått så pass dåligt i världen och på marknaden så har dessa 50 tusen bara blivit 30 000!!!! De har alltså sjunikt med 20 000 kr på bara ett år!!! Helt sjukt att det kan gå så fort, när det tar så lång tid att samla ihop dessa pengar.

Om det fortsätter såhär lika dant ett år till så kommer folket som har sina pengar där - inte att ha några pengar kvar!! Alltså riskerar många att leva på socialbidrag när de går i pension!!

Vad kan man göra åt saken?

* Man kan börja engagera sig och sätta sig in i allt vad fonder är och byta själv...
* Man kan låta sin bank ta hand om din pengar och sköta jobbet (det är inte säkert det kommer att går bra för dina pengar...)

* Eller så kan man använda sig utav våran rådgivningstjänst!!
Fonder är en färsk-vara. Om de går bra för en viss fond idag kanske samma fond går uselt om 3 månader... Därför behövs fonder bytas ut med jämna mellanrum. Vi har experter som jobar heltid med att välja ut de 5 bästa fonderna som går bra just nu, sedan kontaktar vi dig 6-12 gånger per år och säger när det är dags att byta fonder och vilka du ska byta till.

Då är det bara att knappra sig in på ppm.nu, logga in med sitt personnummer (och en kod som man får av oss), klicka på "byt fonder", skriva in de 5 "fondnummerna" som du får av oss och sedan trycka på "Spara", dedan dröjer det ca. 1-2 månader innan nästa gång du får hem 5 andra fonder att byta till och då gör du lika dant. Det tar max 2 min och är lätt som en plätt!! Sedan är det bara att vänta på att pengarna ska stiga!

Så går det till.

Det jag säljer är alltså tjänsten om rådgivning. Grejen att det sitter experter på heltid och väljer ut de 5 bästa fonderna och att vi sedan kontaktar dig varje gång det är dags att byta!!

(Tjänsten kostar 499 kr per år, detta ska man inte se som en utgift, utan som en invenstering eftersom att man kommer att tjäna flera tusenlappar i månaden när man tar pension, alltså: man kommer att tacka sig själv!! Vi har även en garanti, och det är såhär att om vi mot alla odds inte skulle överstiga världsindex så får du dessa 499 kr tillbaka!! Men det kommer inte hända....)

Är det inte genialiskt!? Om alla tog sig dessa 2 minuter á 6-12 gånger om året (=12-24 min / år) att byta fonder så kommer det inte bli någon fattigdom när nästa generation går i pension. Så det så!!

Tredje Adevent

Idag har vi varit och huggt julgran (Ja, lagligt!!), Sedan har vi varit och bakat hela eftermiddagen hemma hos Pappa. Pepparkakor, Lussekatter och en specialare A la Madeleine. Blanda mandelmassa och hackad daim, lägg i en liten bit nougat och rulla ihop små bollar. Doppa i smält choklad och strö över hackade hasselnötter. Mums!

Nu har vi kommit hem. Jag tänkte att jag skulle ta det lite lugnt och ta ett fotbad, så dom blir mjuka och lena :-) Sedan ska vi väl kolla på sanningens ögonblick. Chrille vill se Wallander, men dom brukar ju sluta vid 12-tiden och jag vill gå och lägga mig tidigare, eftersom vi ska upp och jobba imorgon. Såå, ja vi får se hur det blir med det.

Ha en fortsatt bra sista dagen på denna helgen. Tänk att nästa gång är det den fjärde advent och det betyder att det snart är julafton. Oj, vad alla dagarna springer iväg!!

Sankta Lucia...

Hej Lördag! Hej Lucia!

Idag är det den 13 december, vilket betyder att det är Lucia, vilket betyder att vi ska hem till Chrilles familj och baka julgodis, vilket betyder att ikväll ska vi hem till Jocke :-D

Yeeeees.
Så, ha en bra Lucia allihopa!

Kinesiskt julbord

Idag har vi varit och ätit kinesiskt julbord med Chrilles familj :-D
Det var jättegott!! Nu sitter vi och väntar på att få se vem som vinner idol. Jag tror Kevin vinner, men jag tycker Alice är riktigt duktig hon också!!! Men tycker det är så gulligt att Kevin flyttade hit förra året för sin flickväns skull och nu är han känd över hela Sverigt, grymt!!

Idag har varit en mycket bra dag på jobbet!! Jätteroligt har det varit :-)

Skulle bara skriva lite så att ni vet vart jag håller hus, hehe.

Ha en fortsatt trevlig kväll.
KRAM på er!

Trappan: Före & Efter

Före vi målade om trappan så hade den gulnat i träen och de var inge snyggt alls. Så vi bestämmde oss för att måla trappan vit. Egentligen ville vi ha matt antik-vit. Men den blev inte antik-vitt, det blev krit-vitt. Vi funderade på att köpa ny färg och måla om det en gång till. Men bestämde oss för att det skulle få vara krit-vitt, för det blev snyggt & frächt det också!!

Det är jättestor skillnad. Och vi är jättenödja :-D
Nu vill vi bara ha in klinkersen i hallen så blir det tipp-topp!

Vi bestämmde oss för att inte sätta dit de högra "hand-tagen" på trappan. Dels för att det inte behövs, och dels för att hallen ser mycket större ut nu! Mycket öppnare!!

Vi är jättenöjda, även att det har tagit lite tid, eftersom vi vart tvugna att skriva bort alla lösa saker. Slipa, Maskera, måla grundfärg och sedan måla den vita två gånger på varandra. Men det var värt tiden!! Och nu är vi äntligen klara :-D

Thailand för ett år sedan...

För exakt ett år sedan var vi i Thaild vid denna tiden, klockan är nu ca. 01 på natten i Thailand.

Denna dagen skrev jag såhär i min resedagbok:

"Måndag...Julafton om prick två veckor. Idag har vi gjort det bästa klippet någonsin - Två resväskor - en stor & en liten för 200 kr = 2000 Bath. + Tre hänglås. Verry good price. Resväskorna var av märket King Polo (fejk, men ändån...).


Vi har också ätit på en Svensk resturang, "Harrys". Jag åt köttbullar & potatismos med gräddsås. Chrille åt lövbiff med pommes, haha! Vad man uppskattar svensk mat när man är utomlands!!


Idag har vi också varit hos en skräddare (Vi fick en gratis skjorta, Chrille fick det rättare skrivet). Sedan ska jag sy upp mina två kläningar där; Balklänningen & studentklänningen.


Nu ska vi snart sova. Imorgon väntar tyyligare en dag med sol & bad - 10 Dagar kvar i underbara Thailand. Idag åkte vi förresten TukTuk =)."


Hehe, det är roligt att läsa och minnas tillbaka för man minns det mycket tydligare när man läser det. TÄNK att det har gått ett HELT ÅR!!! Näe, jag blir snart galen, tiden går ju så sjukt fort!!!

 Nähe, Nu söker bönderna fruar så jag får ta plats i soffan.
Lägger ut bilder på trappan senare, om jag orkar för sen är det efterlyst. Annars får ni se den imorgon, haha!!

Thailand 2007 - Längtar tillbaka!!!!

Godkväll lill-lördag!

Idag har varit en jättebra dag på jobbet! Jag sålde över mina rekord, 27 stycken :-D Deni..!

Imorgon kommer "tha big boss" till Kalmar och hälsar på som vi ska fika med och så...Och sen, ja sen är det fredag!! Wiiiiiie, veckorna går sååå fort!! Man hinner knappt med alltså...Just nu trivs jag jättebra på jobbet :-D
Lite ont i huvudet får jag varje dag, men annars är allt bra!

Idag är det Bonde söker fru!! Det är ju SKIT att löpsedlarna alltid ska avslöja hur det går för bönderna, ååhhhh!! Även att jag trodde att det skulle bli *hon* som blev utvald, men man vet ju aldrig.

Nu får ni ha en fortsatt trevlig dag, nu ska vi laga mat, sedan visar jag före och efter-bilder på våran snygga trappa!

KRAM

Uppdatering från nu bla bla bla BLA

Alltså, det blir sällan som man planerar. Det ändras alltid lite grann, eller så hinner man inte med allt man har tänkt. När jag kom hem från jobbet så lagade vi mat och sen åkte vi och handlade, när vi kom hem så ville jag se Britneys dokumentär på mtv (jag missade den i lördags), så jag såg typ 10 minuter sedan sa Chrille att S.O.S familj började och då ville jag hellre se det, så vi gjorde varsin avocado med räkor, kräftstjärtar, citron och salt och kollade på det. Under tiden fixade jag mina naglar, eftersom jag inte gjorde det igår för att vi åkte till Emelie istället och åt lussebullar och var där hela kvällen.

Och nu iallafall, sitter jag här med ett nagellack som är sådär halvtorkat så det skulle inte förvåna mig om jag råkade stöta till någon nagel så jag får börja om från början...Aaaja, jag får vara försiktig :P Hehe.

Men det är inte så lätt att vara försiktig nu när jag ska tvätta av sminket och gå och lägga mig. Så jag får väl sitta här några minuter till.

Jag känner att jag är riktigt trött idag. Imorgon har halva veckan gått och nästa vecka får jag *Jullov* hehe, jag är julledig ända fram till den 5:e, de ni ;-)

Ni kanske vill veta hur jag har det på jobbet?
Jag trivs ganska bra. Vi jobbar 1,5 timmes-pass och har rast/lunch/rast och det är jätteskönt (Jobbar 75%)!! Tiden går ganska fort och jag säljer ganska bra. Men alltså....Allting beror ju på vad kunderna har för inställning till telesäljar, om dom tvärvägrar från första början så är det lön-löst att försöka ändra på dom (Det enda man kan göra då är att vara trevlig mot dom, för det är ju synd att dom ska bli på dåligt humör bara för att jag ringer, haha!!). Men om dom är lite tvek-samma så kan det gå att ändra på dom. Men dom bästa kunderna är dom som säger; Jaa, skicka till mig, jag tar emot allt, haha!!! Stackarna..Men men :-) Just nu tycker jag det är ganska kul på jobbet iallafall. Det är en trivsam miljö med mysiga lokaler, hemtrevligt. Ett minus är att lamporna inte fungerar i hallen och köket så det är bäcksvart där när vi ska gå hem så det är svårt att hitta sin jacka och sina skor, hehe.

Jag kan berätta hur jag gör när jag säljer som bäst: Jag är glad och när jag pratar så gör jag det med energi!! Men det blir jobbigt ibland att "fejka" detta när det går dåligt i tex. en timme....Hehe, men det är bara att ligga i och vara glad så går det bra!! Även om jag inte säljer något så tycker jag om att sprida glädje så jag brukar alltid säga något glädjande till kunderna (även till dom som blir arga, haha!!!)

Nu blev det ganska mycket text här, men aja. Nu kanske mitt nagellack har torkat någorlunda också :-)
Jag glömde att fota trappan och lägga in bilder här, men jag gör det imorgon om jag hinner.
Nu ska jag logga ut och stänga av datorn.

Sov så gott!!

(Jag fattar inte varför det inte går att lägga in mitt namn sist i inläggen, så som jag alltid ha gjort?? Märkligt!!)

Måndag idag igen

Och så var det Måndag igen...
Vi har gjort Raggmunkar idag och det är så gott så gott så gott!!! Chrille är verkligen bäst på att göra raggmunkar!! Det går snabbt, stekytan blir perfekt och dom blir såååå GODA!!!

Nu har vi precis tagit bort maskeringstejpen från trappan och håller på att ta bort överbliven färg, det blir jättebra!! Ni får se resultatet senare eller imorgon... För snart ska vi hem till Emelie och äta Lussekatter, mums!
Sedan ska jag ta ett fotbad, handbad, kanske ångbad för ansiktet? Och göra iordning naglarna.

Hörs senare!

A Light In The Dark
Denna fina ljusstake köpte vi i helgen, svarta pärlor. Riktigt snygg!

Nu har jag tvättat & färgat min jacka, jag chansade och det gick!! Det blev jämt och fint så jag är jättenöjd!

Nu kollar Chrille på Wallander, men jag vill inte se på film så jag sitter här. Ska väl snart gå och lägga oss eftersom vi ska upp tidigt och jobba. Måndag imorgon, en ny vecka!

Helgen har varit superhärlig och skön, precis så som en helg ska vara!!

Pepparkakshus
Det klart att man måste göra ett pepparkakshus till jul!! Här ser ni hur vårat blev :-)
Andra advent

Idag är det Söndag. Jag vaknade och var jättepigg klockan 8, det var mörkt ute, men jag kunde inte somna om så vid halv 9 gick vi upp. Åt en god frukost med risgrynsgröt och tände det andra ljuset. Sedan åkte vi ut till Pappas skog tillsammans med Pappa och gränslade (eller vad det heter??) = satte upp oranga pinnar så man kan se vart gränser för skogen är. Och nu är vi hemma och har precis ätit lite av gårdagens tacos.
Nu ska vi göra ett pepparkakshus :-D
Ha en bra sista dag på helgen!!

Julklappar & Bio

Idag har vi varit på stan, handlat endel julklappar.

När klockan blev 18 gick vi på bio. Var ju tvungen att se den omtalade Twilight. Vad tyckte jag då? Ja, den var bra! Den är värd att se! Men bättre än så tycker jag faktist inte att den var. Lite besviken blev jag (kanske för att jag hade så höga förväntningar?). Den handlade om samma sak hela tiden, inget nytt hände och när den den tog slut så tänkte jag ungefär: "Va!? Är den slut nu!? Själva handligen har väl inte ens börjat!?". Alltså, jag har sett bättre filmer. Den var också väldigt overklig, och det gillar jag inte heller. Men den var bra var den, den var okej. Ingen har slår "The Holiday"!!

Ja var ju också tvungen att prova I.D:S foundation. Så nu är den min. Det tog emot lite att köpa den. Men jag ville ha en ny och eftersom den är så omtyckt så slog jag till!

 
Det är ju jättebra att det endast är rena mineraler i den, det är ju bra för huden. Innan hade jag Loreal´s mineralfoundation, men jag har hört att det var massa tillsatser i den. Men i denna är det endast rena mineraler, bra!!

Hoppas hoppas hoppas den är värd varenda krona!!!

Nu ska jag krypa upp i tvsoffan med Chrille, ha en fortsatt bra Lördagskväll!!

Såhär ligger det till...

När jag var liten så fick jag gå till tandläkaren och tra ut fem mjölktänder. För att det kom inga tänder "riktiga" tänder under dessa mjölktänder. Tandläkaren drog ut de flesta på höger sida uppe, och detta har lett till att mina tänder har förflyttat sig åt just det hållet där det finns mer plats, detta i sin tur ledde ju till att tänderna inte sitter riktigt "rätt" i munnen. Jag ser detta hela tiden, varje gång jag kollar i spegeln.

Även om ni säger "det lägger jag aldrig märke till", "jag har aldrig tänkt på att det är så". Men jag gör det!

När jag var 14, då visste jag knappt inte vad det var för fel på mina tänder. Jag tyckte mina tänder var snygga. (Därför gjorde jag inte något åt det då! Jag vet inte, men tänderna kanske har flyttat sig ännu mer nu?)

Men nu vet jag vad det är för fel och jag tänker på det ofta. Därför ska jag göra något åt det!! Detta är sista chansen, och så kan jag vara nöjd och stolt hela livet att jag gjorde det. Annars tror jag att jag kommer att ångra mig. Jag fyller 20 nästa år. Därför fick jag min tandställning helt gratis, eftersom jag påbörjade behandlingen innan året jag fyller 20.

Jag satte in den i torsdags, det har varit ganska svårt att äta och det är ömt. Men det går bra iallafall!! Jag tycker det är bra att den är där nu, äntligen ska mina tänder bli perfekta! :-D

Guuuuu vad jag längtar till den dagen när den försvinner!!!!Hej Lördag, Hej Bloggen!

Sorry att jag inte har bloggat på ett tag, men jag har helt enkelt haft fullt upp. Bloggvärlden har fått stå utanför några dagar. Eftersom jag har börjat på ett nytt jobb och så har jag ju sovit hos mormor och så. Jag jobbar ju som sakt på ett telemarketingföretag, jag trivs ganska bra, det är lite jobbigt att sitta och ringa hela dagarna, men det funkar bra. Som mest har jag sålt 25 på en dag. Och den som har sålt mest på hela företaget har sålt 48 på en dag. Men man brukar ligga runt 20.

Såhär kul kan man ha en dag på jobbet :-) Haha! Really fun....


Igår var vi på julbord med Chrilles jobb i, det var gott, men det var lite svårt att äta. Det gjorde väldigt ont i tänderna, berättar varför senare...

Nu är det iallafall Lördag. Vi ska nog til Kalmar och handla julklappar sen och ikväll ska vi kanske på bio om det går någon som är lockande. Hehe...

Det är så mysigt när julmusiken spelat här hemma :-)

Ha en bra lördag!! För det ska jag ha!!

KRAM

Idag känner jag mig lite bättre

Heej bloggen! Idag har jag inte ont i huvudet. Skönt! Men det är för att jag har haft ett par andra hörlurar som sitter löst, och det är ju bra på ett sätt, men det dåliga är att jag hör allt annat vad dom andra säger när dom snackar med sina kunder så det kan bli lite jobbigt det också.

Nu är vi (Jag och Emelie) hemma i Mormors lägenhet igen. Vi ska snart gå och köpa en choklad och sen ska vi hem hit och se på bonde söker fru såklart :-)

O n t i h u v u d e t

Hej!
Jag är hos Mormor med Emelie. Mormor är utomlands så vi är här själva :-)

Jag har så fruktansvärt ont i huvudet idag.
Har pratat med minst 150-200 människor och det tär på krafterna när man upprepar samma sak till alla. Nu ikväll ska vi på en föreläsning om crons sjukdom. Sen ska jag sova här hos mormor tlls på torsdag. (Lite närmare till jobbet). Och jaa, vad har jag mer att säga?

Inget speciellt. Kanske skriver mer sen, får se. Jag kommer nog somna tidigt ikväll iallafall.
Ha det så bra!

Redo för en kall vinter

Nu ska jag visa er vad jag köpte på slottet!! Ett par babyrosa mockavantar!!! :-D
Köpte även denna lila tröja/kofta med snéknäppning och ganska stor krage.
Idag innan jag började jobbet så sprang jag in på åhléns och köpte denna mössan, snygg va!?!?! (Visste att den fanns där). Kanske inte så superhett tillsammans med de rosa vantarna. Men jag tänker tillsammans med dessa vantar: http://madeleine1989.blogg.se/2008/september/utkast-upps-jag.html#comment Mmm det blir skitsnyggt!!Nu ska vi snart nanna...Natti natti!!

Första intrycken

Allright..Första dagen på jobbet. Föst fick vi mest sitta brevid och lyssna på dom andra och efter lunch fick vi lyssna på dom med hörlurar (så att vi hörde kunden också). Och den sista timmen fick vi sälja själva!! Och jag sålde 6 styckna på en timme (vilket jag tror är mycket bra för en nybörjare som aldrig har jobbat med telefonförsäljning tidigare).

Såå...Hur ska jag sammanfatta den första dagen på jobbet?
Ja, mycket bra :-) Och jag hoppas det fortsätter såhär också. Haha, det var ju skitkul!!! Det var intrycket efter första dagen, och just nu.

Nu ska vi åka och köpa mer färg till trappan eftersom vi ska måla ett lager till med vit färg och sen är det helt klart.

Ha en fortsatt bra dag ;-)
RSS 2.0