Vanilj wienerbullar
Wienerbullar – kalljästa bullar, 25-30 stycken
Deg:
150 gram smör
6 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk strösocker
1 dl kall mjölk
50 gram färskjäst
Fyllning: (är jätttegoood)
100 gram smör
100 gram florsocker
1 msk vaniljsocker
Ägg till pensling
Pärlsocker
Nyp ihop smör och vetemjöl snabbt i en bunke, knåda inte. Rör ihop ägg och socker i en annan bunke, det ska inte bli pösigt utan bara ihoprört. Lös upp jästen och mjölken i en tredje bunke. Blanda ihop innehållet i samtliga bunkar och forma till en deg. Knåda inte mer än att ingredienserna är ihopblandade, annars blir degen seg. Låt degen jäsa under tiden som du gör fyllningen.
Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en fyllning.
Kavla ut degen till en stor platta och bred ut fyllningen och de mixade aprikoserna. Rulla ihop degen som du gör med kanelbullar och skär lagomstora bullar. Lägg bullarna i formar på en ugnsplåt. Låt bullarna jäsa ca 20-30 min. Pensla och strö på pärlsocker. Grädda bullarna i 200-225 grader i cirka 15 minuter.

skicka hit en sån go bulle! Tack !! Kram på dig gumman.