Lasagne
Idag åt vi lasagne till middag och här får ni receptet som ni borde prova på!!
Det här behöver du:
- 9 Lasagneplattor (tre per lager)
Köttfärssås:
- 1-2 gula lökar
- 1 msk matfett
- 400 g köttfärs
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 grönsaks- eller köttbuljongtärning
- 1 tsk basilika
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ev. Chili Explosion - det är krydda som är väldigt smarrig
Ostsås:
- 4 msk vetemjöl
- 7 dl mjölk
- 2 dl (ca 70g) riven ost
- salt
Garnering:
- 1 dl (ca 30 g) riven ost
Så här gör du:
Köttfärssåsen: Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med matfett. Fräs lök och köttfärs. Tillsätt tomater, tomatpuré, basilika och buljongtärning. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha lite chilismak på din lasagne så rekommenderas några varv på kryddkvarnen chili explosion.
Ostsåsen: Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull som det inte bränner fast i så lätt. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning. Låt koka ca 3 minuter och tillsätt sedan den rivna osten och smaka av med salt. Tänk på att inte låta såsen koka med osten i, då kan såsen bli grynig.
När köttfärssåsen och ostsåsen är klar ta fram en ugnsfast form som har ett sådant mått så att lasagneplattorna passar.
Häll hälften av ostsåsen på botten av formen. Lägg på 3 av plattorna. Bred ut hälften av köttfärssåsen. Lägg på tre plattor. Bred ut resten av köttfärssåsen. Lägg på de sista tre plattorna. Häll på resten av ostsåsen och strö över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter.
OBS: Den blev lite lös för att vi hade i för lite redning i ostsåsen...Hehehe...
Men annars var den helt perfekt och jättegod!
Alla mina tips på goda recept hittar ni under kategorin "Recept"!