Dagens tips!
Dagens tips är ett recept
Jag hittade receptet i ICA:s tidning Buffé som vi brukar få någon gång i månaden. (Scannade in det i datorn)
Det verkar otroligt gott!! Jag har inte testat att göra dom men ska nog göra det imorgon.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/509214/images/2008/hallonkolapaj_11165509.bmp)
Hallonpaj, 1 pajform eller 15 portionsformar
Smarrig somrig njutning. Servera gärna med en kula vaniljglass och några färska hallon.
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1 1/2 florsocker
100 g smör
1 ägg + 1 ägg till pensling
Kola:
50 g smör
250 g frysta hallon
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk glukos (finns på apoteket)
2 msk honung
Gör så här:
1. Arbeta samman mjöl, florsocker och smör. Tillsätt ägget. Knåda till en jämn deg. Låt vila 1 timme i kylskåp.
2. Kavla ut degen tunt och klä 1 pajform eller 15 portionsformar. Ställ i kylskåp 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Grädda pajskalet/-en i ca 13 minuter. Ta ut och pensla med uppvispat ägg. Ställ in i ugnen yttligare 3-5 minuter.
5. Blanda alla ingredienser till kolan i en kastrull. Koka kolan till 124 grader under omrörning. TIPS! (Om du inte har en termometer) gör kulprovet, dvs. häll en tsk kola i ett glas kallt vatten, om det går lätt at forma den som en kula så är den klar. Häll sedan upp kolan i pajskalet och låt svalna. Förvara sedan pajen i kylskåpet.
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/509214/images/2008/namnls_10702168.bmp)
Jag hittade receptet i ICA:s tidning Buffé som vi brukar få någon gång i månaden. (Scannade in det i datorn)
Det verkar otroligt gott!! Jag har inte testat att göra dom men ska nog göra det imorgon.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/509214/images/2008/hallonkolapaj_11165509.bmp)
Hallonpaj, 1 pajform eller 15 portionsformar
Smarrig somrig njutning. Servera gärna med en kula vaniljglass och några färska hallon.
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1 1/2 florsocker
100 g smör
1 ägg + 1 ägg till pensling
Kola:
50 g smör
250 g frysta hallon
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk glukos (finns på apoteket)
2 msk honung
Gör så här:
1. Arbeta samman mjöl, florsocker och smör. Tillsätt ägget. Knåda till en jämn deg. Låt vila 1 timme i kylskåp.
2. Kavla ut degen tunt och klä 1 pajform eller 15 portionsformar. Ställ i kylskåp 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Grädda pajskalet/-en i ca 13 minuter. Ta ut och pensla med uppvispat ägg. Ställ in i ugnen yttligare 3-5 minuter.
5. Blanda alla ingredienser till kolan i en kastrull. Koka kolan till 124 grader under omrörning. TIPS! (Om du inte har en termometer) gör kulprovet, dvs. häll en tsk kola i ett glas kallt vatten, om det går lätt at forma den som en kula så är den klar. Häll sedan upp kolan i pajskalet och låt svalna. Förvara sedan pajen i kylskåpet.
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/509214/images/2008/namnls_10702168.bmp)
![](http://nevnarien.blogg.se/tavling/images/2011/separat_174349353.jpg)
Kommentarer
Trackback