Citronfylld kyckling

Hel kyckling är lätt att tillaga och brukar ofta finnas till bra pris, dessutom. Du kan förstås även använda färska örter, räkna då med dubbla mängden.

Till 4 personer behöver du:
1 kyckling, ca 1,2 kg
salt och peppar
1 citron
2 tsk torkad körvel, smulad
2 tsk torkad mynta, smulad
2 tsk torkad dragon, smulad
75g smör, mjukt
soja

Så här gör du:
Värm ugnen upp till 200 grader. Krydda kycklingen innuti och utanpå med salt och peppar. Tvätta citronen noga. Pricka den runtom och bred smör runt den. Blanda de tre örterna och rulla citronen där i. Stoppa in citronen innuti kycklingen och lägg den i en ugnsform. smält ihop resten av smöret och sojan och pensla fågeln. Strö över resten av örterna. Stek i ugnen i 10 minuter, sänk därefter värmen till 175 grader och stek vidare i ca 40 minuter, tills kycklingen är klar och köttsaften är genomskinlig. Ta ut citronen och dela kycklingen.

Sås
Ingredienser:
Steksky
redning
röd mjölk, matlagningsgrädde eller grädde
salt
vitpeppar
salladskrydda (italiensk)
pressad citron
soja

Gör så här:
Häll lite mjölk i formen som du hade kycklingen i och vispa så att allt kommer med. Häll i stekskyn i en kastrull. Häll på mjölken eller grädden (vad du nu vill ha) och låt nästan koka upp, krydda med alla kryddorna. Sila såsen och häll sedan i redning och soja så att den blir lite tjock och får fin färg.

Severa med ris och lingonsylt.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0